Brazil Das Almas Anaerobic
search
  • Brazil Das Almas Anaerobic

Brazil Das Almas Anaerobic

230,00 Kč
S DPH

Nanolot odrůdy Yellow Icatu zpracovaný metodou anaerobní fermentace. Káva, která je hodně vzdálená "běžným" výběrovkám z Brazílie. Anaerobní zpracování dodává kávě úžasné tóny tropického ovoce, borůvek, fíků a datlové sladkosti.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet
Skladem

Das Almas je název farmy, která leží nedaleko obce Cabo Verde v brazilském státě Minas Gerais v nadmořské výšce okolo 1000 metrů v oblasti s velmi příznivým mikroklimatem pro pěstování kávy arabika. Farma byla založena v roce 1942 rodinou Munizových, které patří dodnes. Farmu dnes obhospodařuje Adriano Muniz spolu se syny Thiagem a Matheusem. Sklizeň na farmě se provádí ručně, postupně podle dozrávání kávových třešní.

Naše káva je nanolot odrůdy Yellow Icatu, který byl na farmě zpracován metodou anaerobní fermentace, viz. níže. Fermentace našeho lotu probíhala po dobu 69 hodin. Poté byly celé třešně velmi pomalu sušeny, podobně jako u klasické naturální metody.

Výsledný produkt je hodně vzdálen "běžným" výběrovkám z Brazílie. Anaerobní zpracování dodává kávě úžasné tóny tropického ovoce, borůvek, fíků a datlové sladkosti. Chuť kávy připomíná sladké africké naturálky (borůvky, tóny aromatického tropického ovoce), která je navíc doplněna silnějším tělem (sladké datle, fíky).

Káva je vhodná pro všechny metody příprav.


Anaerobní fermentace patři mezi tzv. experimentální metody zpracování kávových třešní, které v posledních letech získávají na oblibě ve světě výběrové kávy. Takto zpracované kávy mívají různé netypické, převážně výrazně ovocné příchutě, zvýrazněné aroma, sladkost nebo aciditu. Při anaerobní fermentaci se kávové třešně po sklizni umístí do vzduchotěsných fermentačních nádrží, takto se zabrání přístupu atmosférického kyslíku a fermentace tak probíhá v řízeném prostředí obdobně jako u výroby vína.

Vzhledem k náročnosti experimentálních metod je obvykle takto zpracováváno jen velmi omezené množství produkce.


Parametry

Označení
Brazil Das Almas Natural Anaerobic
Původ
Brazílie, Minas Gerais, Cabo Verde, Fazenda Das Almas, Virgolino Adriano Muniz
Nadmořská výška
950-1050 m
Odrůda
Yellow Icatu
Klasifikace zrna
Nanolot
Zpracování
Experimentální
Pražení
Středně lehké
Použití
Filtr i espresso
Profil
Moderní/Ovocný