Uganda Bariguna Natural
Naturálně zpracovaný mikrolot z Ugandy s výraznou chutí jahod, sladkých zralých fíků a tmavého rumu. V aroma kávy dominují jahody a rum. Šálek ponejvíc připomíná punčový dort s ovocným likérem.
Bariguna Coffee je zpracovatelská a exportní společnost, která spolupracuje s několika producenty z oblastí Kapchorwa a Sipi Falls. Tyto dvě pěstitelské oblasti leží ve východní části Ugandy na svazích vyhaslé sopky Mount Elgon. Kávovníky se zde pěstují v nadmořských výškách dosahujících 2100 metrů.
Naše káva je mikrolot zpracovaný naturální suchou metodou. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci na vyvýšených konstrukcích připomínajících lůžka, tzv. africké postele, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna.
Káva Uganda Bariguna Natural má výraznou chuť jahod, sladkých zralých fíků a tmavého rumu. V aroma kávy dominují jahody a rum. Ovocná šťavnatá acidita a zároveň sladkost je výrazná. Šálek ponejvíc připomíná punčový dort s ovocným likérem.
Kávu doporučujeme na filtr a především na Cold Brew.
Espresso chutná likérově, sladce a zároveň rumovo-jahodově. Pro espresso doporučujeme nechat kávu odležet od data pražení alespoň 10 dnů.
Potrpíte-li si u káv na obyčejnost a konzervativní kávovou chuť, pak Uganda Bariguna Natural zřejmě nebude šálek vaší kávy :-). Pokud ovšem rádi experimentujete a jste otevřeni nekonečnému vesmíru chutí výběrových káv, jděte do toho. S Barigunou se nudit nebudete ;-)
Parametry
- Označení
- Uganda Bariguna Natural
- Původ
- Uganda, Mount Elgon, Kapchorwa/Sipi Falls, Bariguna Coffee Ltd.
- Nadmořská výška
- 1900-2100 m
- Odrůda
- mix odrůd
- Klasifikace zrna
- Microlot
- Zpracování
- Suché/Natural
- Pražení
- Středně lehké
- Použití
- Filtr
- Profil
- Moderní/Ovocný