Nicaragua Limoncillo
Mikrolot odrůdy Red Catuai zpracovaný promytou metodou z farmy Limoncillo od farmáře Erwina Mierisch z Nikaragui. V chuti převládají uhlazené tóny mléčné čokolády a lískových oříšků spolu s jemnými prvky meruněk.
Farma Limoncillo leží v oblasti Matagalpa v Nikaragui a patří rodině pana Erwina Mierisch. Pan Mierisch se svou rodinou patří k předním nikaragujským producentům výběrové kávy a hospodaří na několika farmách v Nikaragui a Hondurasu. Kávy z farem rodiny Mierisch se pravidelně objevují v nabídkách nejlepších světových pražíren či na soutěžích Cup Of Excellence.
Káva, kterou jsme pro vás nakoupili, je mikrolot odrůdy Red Catuai zpracovaný promytou metodou. Arabika Catuai je křížencem vzniklým šlechtěním odrůd Mundo Novo a Yellow Caturra na konci 40.let minulého století v Brazílii. Catuai se ve velké míře pěstuje právě v Brazílii a v regionu Střední Ameriky. Ke kladným vlastnostem této odrůdy patří vysoké výnosy, nízký vzrůst a velká odolnost proti nechtěnému opadávání plodů během nepříznivých povětrnostních podmínek. Podle barvy zralých plodů se Catuai dělí na červenou a žlutou variantu.
V chuti kávy převládají uhlazené tóny mléčné čokolády a lískových oříšků spolu s jemnými prvky meruněk. Káva je spíše konzervativnější chuti a je vhodná pro všechny metody příprav. Doporučujeme na espresso.
Parametry
- Označení
- NIcaragua Limoncillo Red Catuai Washed
- Původ
- Nikaragua, Matagalpa, Yasica Sur, farma Limoncillo, farmář Dr. Erwin Mierisch
- Nadmořská výška
- 850-1150 metrů
- Odrůda
- Red Catuai
- Zpracování
- Promyté/Washed
- Pražení
- Střední
- Použití
- Primárně espresso
- Profil
- Tradiční