Peru Negrisa
Káva z peruánského regionu Chanchamayo od zpracovatelské společnosti Negrisa. Káva má sladkou chuť s tóny para ořechů, hořké čokolády a švestek. Doporučujeme především pro tradiční espresso či ostatní klasické metody.
Negrisa je název rodinné firmy zabývající se zpracováním a exportem kávy od drobných farmářů z provincie Chanchamayo. Oblast Chanchamayo leží ve střední části Peru v hornaté krajině centrálních And a patří k jedné z hlavních produkčních oblastí kávy v Peru. Kávovníky zde rostou v prostředí divoké horské přírody v nadmořských výškách dosahujících až 1700 metrů.
Káva je zpracovaná, v Peru tradiční, promytou metodou. Káva má sladkou chuť s tóny para ořechů, hořké čokolády a švestek. Tato káva potěší chuťové buňky konzervativněji zaměřených zákazníků, kteří v šálku nehledají silnou aciditu či výrazné ovocné tóny.
Káva je vhodná pro přípravu všemi metodami. Primárně tuto kávu doporučujeme pro přípravu klasického espressa, pro přípravu tradiční turecké kávy v džezvě, či přípravu v moka konvičce.
Parametry
- Označení
- Peru Negrisa
- Původ
- Peru, Junín, Chanchamayo, Negrisa S.A.C.
- Nadmořská výška
- 1100-1700m
- Odrůda
- Typica
- Klasifikace zrna
- Grade 1
- Zpracování
- Promyté/Washed
- Pražení
- Střední
- Použití
- Primárně espresso
- Profil
- Tradiční