Guatemala Santa Barbara
Sladký ovocný mikrolot zpracovaný suchou naturální metodou od pana Victorina Sancheze Aguilara z jeho malé farmy ležící v obci Santa Barbara vysoko v horách Guatemaly. V šálku i aroma převládají sladké ovocné tóny, především ananas, mango, jahody, v menší míře i borůvky.
Victorino Sanchez Aguilar vlastní malou farmu v Santa Barbara. Obec Santa Barbara leží v departmentu Huehuetenango v oblasti nejvyšších hor Guatemaly. Zdejší klima je, přes vysokou nadmořskou výšku, mírné a teplé po celý rok díky proudění teplého vzduchu z mexických plání. Victorinova farma s rozlohou pouhých 0,83 hektarů leží v nadmořské výšce 2430 metrů. Vápencová půda a vysoká nadmořská výška (způsobující pomalejší růst a dozrávání) dodává zdejší kávě jedinečný charakter s ovocnými prvky.
Tento mikrolot je zpracovaný (ve střední Americe minoritní) suchou naturální metodou. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.
V šálku i aroma naší kávy převládají sladké ovocné tóny, především ananas, mango, jahody, v menší míře i borůvky. Tělo kávy je středně plné, krémové.
Káva se hodí především na filtr, ale i pro ovocné, aciditnější espresso, nebo i ostatní klasické metody.
Parametry
- Označení
- Guatemala Santa Barbara Natural
- Původ
- Guatemala, Huehuetenango, Santa Barbara, farmář Victorino Sanchez Aguilar
- Nadmořská výška
- 2430 m
- Odrůda
- Bourbon
- Klasifikace zrna
- Mikrolot
- Zpracování
- Suché/Natural
- Pražení
- Středně lehké
- Použití
- Filtr i espresso
- Profil
- Moderní/Ovocný