Colombia La Rosa Carbonic
search
  • Colombia La Rosa Carbonic

Colombia La Rosa Carbonic

280,00 Kč
S DPH

Nanolot odrůd Caturra a Colombia z kolumbijské farmy La Rosa je zpracovaný experimentální metodou tzv. karbonické macerace. Jedná se o příjemně ovocnou kávu s tóny malinových bonbónů, brusinek, vína a kakaa.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet
Skladem

La Rosa je název farmy, která leží nedaleko obce Hispania v jihozápadní části kolumbijského departmentu Antioquia. Farma má rozlohu 21 hektarů, z čehož je 12,5 hektarů plochy osázeno kávovníky. Nadmořská výška kávovníkových porostů je okolo 1300 až 1600 metrů. Farma je ve vlastnictví produkční a exportní společnosti Cafelumbus.  Managerem farmy je Carlos Castañeda, který na farmě žije a pracuje se svou rodinou. Farma La Rosa je certifikovaná v programu Rainforest Alliance.

Naše káva je nanolot odrůd Caturra a Colombia zpracovaný na farmě experimentální metodou tzv. karbonické macerace, viz. níže. Aroma kávy je ovocné. Chuť je čistá, příjemně ovocná s tóny malinových bonbónů, brusinek, vína a kakaa.

Kávu pražíme primárně pro použití na filtr, nicméně vzhledem k její sladkosti se hodí i na ovocné espresso. Vyzkoušejte Cold Brew. Je skvělé.


Vedle tradičních metod zpracování kávových třešní, jakými jsou promytá, suchá/naturální a honey metoda, se ve světě výběrové kávy začínají prosazovat i zcela nové tzv. experimentální způsoby zpracování. Jednou z nich je metoda karbonické macerace převzatá z vinařského světa.

Při této metodě jsou kávové třešně umístěné do uzavřených nádob, které jsou  tlakem naplněné oxidem uhličitým. Atmosféra CO2 a absence kyslíku zpomaluje a mění proces fermentace. Nedostatek kyslíku v třešních způsobuje pomalejší štěpení cukrů, stejně tak se zpomaluje i vývoj pH. Takto zpracované kávy mívají různé netypické, převážně výrazně ovocné příchutě, zvýrazněné aroma, sladkost nebo aciditu.

Vzhledem k náročnosti experimentálních metod je obvykle takto zpracováváno jen velmi omezené množství produkce.


Parametry

Označení
Colombia La Rosa Carbonic
Původ
Kolumbie, Antioquia, Hispania, farma La Rosa, Carlos Castañeda
Nadmořská výška
1300-1600 m
Odrůda
Caturra, Colombia
Klasifikace zrna
Nanolot
Zpracování
Experimentální
Certifikace
Rainforest Alliance
Pražení
Lehké
Použití
Filtr i espresso
Profil
Moderní/Ovocný