Indonesia Java Jampit
Káva z farmy Jampit ležící v oblasti Ijen Plateau je velice podobná kávě ze sesterské farmy Blawan. V šálku dominuje plné tělo a sladká chuť bez kyselosti. Přestože se jedná o kávu zpracovanou mokrým způsobem, káva při přípravě espressa tvoří velice hustou a bohatou cremu.
Ostrov Jáva ležící na hranici mezi Indickým oceánem a Jávským mořem je součásti Indonésie. Je jedním ze čtyř hlavních ostrovů tohoto ostrovního státu. Na ostrově leží hlavní město Indonésie Jakarta. Téměř celá Jáva je vulkanického původu.
Produkce kávy je zde soustředěna především na východě ostrova do seizmicky velice aktivní oblasti Ijen Plateau v nadmořské výšce více než 1400 metrů.
Většina kávy se zde pěstuje na velkých farmách pocházejících z dob holandského kolonialismu (18.století). Pět největších farem jsou Blawan (také Belawan nebo Blauan), Jampit (nebo Djampit), Pancoer (nebo Pancur), Kayumas a Tugosari. Farmu Jampit v současnosti vlastní a spravuje stát.
Pěstuje se zde především odrůda Java Typica, v menší míře pak varianta Catimor.
Farma je zapojena do ekologického programu UTZ Certified.
Káva z této farmy je nezaměnitelná svým plným tělem a sladkou chutí bez kyselosti. V šálku dominují tóny mandlí, medu a čokolády.
Káva Indonesia Java Jampit Estate vyhoví všem, kterým chutnala naše káva Indonesia Java Blawan A/WP-1 "X".
Parametry
- Označení
- Indonesia Java Jampit Estate A/WP-1 "X"
- Původ
- Indonésie, Jáva, Ijen Plateau, farma Jampit
- Nadmořská výška
- 1100-1600 m
- Odrůda
- Java Typica
- Zpracování
- Promyté/Washed
- Certifikace
- UTZ Certified
- Pražení
- Střední
- Použití
- Primárně espresso
- Profil
- Tradiční