• Vyprodáno
Tanzania Peaberry Plus Utengule Estate
search
  • Tanzania Peaberry Plus Utengule Estate

Tanzania Peaberry Plus Utengule Estate

Na jihu Tanzánie, konkrétně v regionu Mbeya leží oblast proslulá pěstováním kávy. Podmínky jsou zde příhodné. Teplá léta a mírné zimy spolu s dostatkem vláhy doplněné vulkanickou půdou bohatou na živiny a minerály tvoří ideální předpoklady pro pěstování špičkové kávy arabika.

Balení: 1 kg
Mletí: Ne
Počet


Na jihu Tanzánie, konkrétně v regionu Mbeya leží oblast proslulá pěstováním kávy. Podmínky jsou zde příhodné. Teplá léta a mírné zimy spolu s dostatkem vláhy doplněné vulkanickou půdou bohatou na živiny a minerály tvoří ideální předpoklady pro pěstování špičkové kávy arabika.

Zde v nadmořské výšce 1500m leží farma Utengule, ze které pochází náše perlová káva. Farma se rozkládá na ploše 500 hektarů, ovšem pouze 40% celkové rozlohy je osázeno kávovníky, zbytek tvoří přírodní rezervace.

Pěstuje se zde výhradně odrůda bourbon zpracovaná mokrou metodou. Bourbon z farmy Utengule je známý pro svou hladkou chuť a plné tělo doplněnou jemnou aciditou - jedinečnou vzhledem k sopečné půdě.

Perlová káva z farmy Utengule je známa svou jemnou chutí a plným tělem s jiskřivou citronovou aciditou.

Označení peaberry (PB) u této kávy znamená, že se jedná o perlovou kávu. Jedná se o kávu z třešní ve kterých je namísto obvyklých dvou zrnek, pouze jedno zrnko kávy. Pouze cca 5% produkce bývá peaberry, z čehož vyplývá i vyšší cena na trhu. Třešně peaberry jsou během ručního sběru zpracovavány odděleně od zbytku sklizně. Zrnka nejsou plochá, ale kulatá-perlová, tvarem připomínající hrášek. Jejich chuťový profil bývá mírně odlišný od plochých zrn stejné sklizně.

Parametry

Označení
Tanzania Peaberry Plus Utengule Estate
Původ
Tanzánie, Mbeya, farma Utengule
Klasifikace zrna
Peaberry
Zpracování
Promyté/Washed