• Vyprodáno
Rwanda Nova Natural
search
  • Rwanda Nova Natural

Rwanda Nova Natural

Red Bourbon z Rwandy zpracovaný naturální suchou metodou. V šálku převládají sladké ovocné tóny, jahody a borůvky. Aroma je ovocné, jahodové, květinové. Tělo kávy je plnější, krémové. Káva je vhodná na filtr i espresso.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet


Nova Coffee je stanice na zpracování kávových třešní. Tento závod se nachází ve rwandské Severní provincii v distriktu Gicumbi nedaleko jezera Muhazi. Zpracovatelská stanice fungovala od roku 2005 jako součást místního družstva COOGIPROCA. Poté, co se družstvo dostalo do hospodářských problémů, zakoupila v roce 2013 areál stanice paní Agnes Mukamushinja se svým manželem a pojmenovali ji současným názvem Nova Coffee.

Díky partnerskému vztahu s exportní společností Rwanda Trading Company upravili závod na komplexní provoz. Nainstalovali například nový stroj na zpracování kávových třešní, fermentační nádrže, postavili nový sklad, či tzv. africké postele, vyvýšená lůžka na sušení kávy.

Samotný závod leží v nadmořské výšce 1482 metrů. Místní drobní zemědělci, spolupracující se stanicí Nova, pěstují odrůdu červený bourbon v nadmořských výškách dosahujících 2000 metrů nad mořem. Vulkanická půda spolu s vysokou nadmořskou výškou, příhodným terénem, a skvělými slunečními podmínkami, zajišťují vysokou kvalitu kávových zrn.

Káva je odrůda arabiky Red Bourbon. Zrna byla v Nova Coffee zpracovaná naturální suchou metodou. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci na vyvýšených konstrukcích připomínajících lůžka, tzv. africké postele, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna.

V šálku převládají sladké ovocné tóny, především jahody a borůvky, v menší míře i černý rybíz. Aroma kávy je ovocné, jahodové, květinové. Tělo kávy je plnější, krémové. Kávu pražíme primárně pro použití na filtr, nicméně káva je výborná i pro ovocné, aciditnější espresso a ostatní klasické metody.

Parametry

Označení
Rwanda Nova Natural
Původ
Rwanda, Nothern Province, Gicumbi, Nova Washing Station, Agnes Mukamushinja
Nadmořská výška
1800-2000 m
Odrůda
Red Bourbon
Klasifikace zrna
Grade A
Zpracování
Suché/Natural
Pražení
Lehké
Použití
Filtr i espresso
Profil
Moderní/Ovocný