- Vyprodáno
El Salvador La Joya
Arabika odrůdy Red Bourbon zpracovaná promytou metodou ze západního Salvadoru z farmy La Joya. Lahodnou chuť mléčné čokolády a kešu příjemně doplňují sladké tóny peckového ovoce.
La Joya je jméno farmy, která leží na úrodných svazích sopky Izalco v nadmořské výšce 1330 metrů. Sopka Izalco je v současnosti neaktivní vulkán nacházející se v západní části Salvadoru a je součástí sopečného pohoří Apaneca. Název farmy La Joya [la choja] znamená ve španělštině klenot. Rozloha plochy osázené kávovníky je okolo 14 hektarů a jedná se výhradně o odrůdu arabiky Red Bourbon.
Káva, v Salvadoru tradičně nejhojněji pěstované odrůdy bourbon, byla zpracovaná promytou metodou. Má lahodnou chuť mléčné čokolády a kešu, kterou jemně doplňují sladké tóny peckového ovoce, jako jsou třešně či meruňky.
Káva je vhodná pro přípravu všemi metodami. Primárně doporučujeme pro přípravu espressa, včetně mléčných variací.
Parametry
- Označení
- El Salvador Finca La Joya
- Původ
- Salvador, Apaneca Ilamatepec, farma La Joya, farmář Ignacio Fernandez
- Nadmořská výška
- 1330 m
- Odrůda
- Red Bourbon
- Klasifikace zrna
- SHG EP
- Zpracování
- Promyté/Washed
- Pražení
- Střední
- Použití
- Primárně espresso