- Vyprodáno
Ethiopia Amaro Gayo Natural
Amaro Gayo je zpět! Po několikaleté přestávce máme opět v nabídce skvělou etiopskou naturálku od paní Asnakech Thomas. Suchou metodou zpracovaná zrnka jsou opět nabitá chuti i aroma borůvek, které doplňují tóny sladkých fíků a čokolády.
Pohoří Amaro leží na jihozápadě Etiopie v sousedství národního parku Nechisar a oblasti Arba Minch. Zde, ve svém rodišti, provozuje svou farmu a zpracovatelskou stanici s názvem Amaro Gayo paní Asnakech Thomas. Paní Thomas je mimochodem jedinou ženou mezi etiopskými vývozci kávy. V současné době Amaro Gayo obhospodařuje okolo 250 hektarů půdy osázených kávovníky a spolupracuje s 500 místními farmáři. Amaro Gayo funguje jako mokrý i jako suchý mlýn, tzn. zrna se zde zpracovávají jak promytou, tak i suchou metodou.
Všechny kávy Amaro Gayo jsou pěstovány striktně ekologicky a jsou certifikovány jako BIO Organic. Sušení kávy Amaro Gayo Natural probíhá výhradně na afrických postelích.
Precizní selekce a kvalita zrn, suchá metoda zpracování, spolu se sušením na afrických postelích vnáší do šálku Amaro Gayo Natural parádní čistotu, sladkost a marmeládovitost. V aroma dominují čerstvě natrhané borůvky, banány a vůně griliášových Vlnek (oplatky Opavia). Chuť je sladce marmeládová s dominancí zralých borůvek, v menší míře pak doplněná o tóny fíků a tmavé čokolády.
Káva, ač je pro zachování a zvýraznění svých předností pražena velice lehce, je velice dobře použitelná pro espresso i alternativní metody přípravy.
Parametry
- Označení
- Ethiopia Amaro Gayo Natural Organic
- Původ
- Etiopie, Sidamo, oblast Amaro, zpracovatelský závod Amaro Gayo, farmářka Asnakech Thomas
- Nadmořská výška
- 1100 m
- Odrůda
- Místní původní odrůdy
- Klasifikace zrna
- Grade 3
- Zpracování
- Natural
- Certifikace
- BIO Organic